top of page

Over ons.

Mijn naam is Willem Derijks en de grondlegger van Team Derijks.


Door mijn achtergrond als trainer mentale kracht, docent kickboksen en passie voor bewegen heb ik steeds meer interesse gekregen voor het verband tussen fysieke en mentale gezondheid. Een gezonder lichaam leidt tot een gezondere geest. Kickboksen kan voor een uitlaatklep zijn of ervoor zorgen dat je meer zelfvertrouwen krijgt door een sterker lijf. Ik ben er van overtuigd dat beweging essentieel is voor onze mentale en fysieke gezondheid.
 

Mijn visie komt met name uit de mentale kracht. Focussen lijkt niet meer vanzelf sprekend in een tijd waarin we blootstaan aan de vele externe prikkels zoals social media, telefoon, mail etc. Wie goed wil presteren moet z’n aandacht erbij houden. Dat klinkt eenvoudig, maar we laten ons steeds gemakkelijker afleiden van de taken waar we mee bezig zijn om ons doel te behalen. Ik ben er van overtuigd dat een mens beter presteert door te focussen. Aandacht, concentratie en focus zijn in deze tijd voor veel mensen geen vanzelfsprekende vaardigheden, maar vaker valkuilen. In de mentale kracht worden 6 tools behandeld die centraal staan voor een balans tussen mentale en fysieke gezondheid. Deze tools zijn: doelen stellen, visualisatie, energie, management (brein, voeding en ademhaling), actie reflectie, aandacht en gedachte controle. Tijdens mijn lessen maak ik veelvuldig gebruik van deze tools. Wil je hier meer van weten dan raad ik je aan het boek focus te lezen van Rico Schuijers, hoogleraar sportpsychologie. Rico heeft een indrukwekkende lijst van nationale teams, olympische sporters en topsporters waar hij mee heeft mogen werken. Ik heb veel trainingen met Rico Schuijers mogen geven.

Ik ben een groot voorstander van doelen stellen, want een ieder die begint met kickboksen heeft een doel. Iedereen heeft een doel of het nou juist het leren van doelen stellen is, het bevorderen van zelfdiscipline, het vergroten van je zelfvertrouwen of het verbeteren van je conditie in combinatie met het sterker maken van je lijf. Het focussen op jouw tegenstander, op jouw doelen en technieken is een van de belangrijkste aspecten in het kickboksen.


Bij Team Derijks staan respect en oog voor elkaar ongeacht het niveau bovenaan. Binnen ons team is iedereen dan ook altijd welkom.

Graag tot ziens in een van onze filialen.

bottom of page